Tuesday, February 16, 2010

Teisipäev, 16. Veebruar

Eile oli esimene tööpäev. Läksime alguses kella kümneks alla vastuvõttu ja sealt helistati inimesele, kes meid edasi suunas. Läksime liftiga üles. Tegemist on suure hoonega, nii et liftil on kohe ekstra enda süsteem. Kuus lifti ust on ruumi kummaski ääres, ruumi keskel on paneel, kus on numbrid peal nagu numpad’il, aga palju suuremalt ja metallist. Vajutades korruse numbri kombinatsiooni, mis minu puhul on number kuus, siis suunab paneel vastava ukse juurde.
Alguses viidi Anu ja Mihkel ära, siis viidi mind ära. Katja viidi viimasena oma korrusele. Kohale jõudes viidi mind mööda koridori ringi ja näidati mulle, kes seal kõik töötavad. Ma räägin sellest hiljem.

Otsustati, et mind valitakse testijaks, kuigi ma kirjutasin, et täiega tahaks pigem progeda. Me peame seal mingi hullult väikeses ruumis olema neljakesi. Ruum on vast mingi kaks korda kolm või neli meetrit. Eriti hubane seal olla igatahes ei ole, kuigi inimesed on väga viisakad.
Teistel läks õnneks paremini. Mitmed said ka testijaks, aga tööülesanded on paremad ja ruumid mõnusamad. Minu enda esimese päeva tööülesanne oli lugeda 32 leheküljelist saksakeelset IT erialalist teksti automatiseeritud testimise rakendustest. Seejärel pandi mingi kahe- kuni kolmeleheküljelist teksti testimise plaanimisest ja organiseerimisest kirjutama. Testimiseni ma ei jõudnudki. Kui ma täna ise ei jõua, siis ma kardan, et ma ei jõuagi sinnani.

Inimesed on viisakad ja sõbralikud. Eile oli ka fasching, ehk toodi natuke maiustust töö ajal. Üks väike moosisaiake. Lõunal käisin töökaaslasega all Subway’s söömas. Seal on päris head värsked asjakesed. Paljud meessoost isikud selles firmas suitsetavad ning selles ruumis suitsetavad kõik peale minu. Mingi kaks-kolm korda päevas lähvad nad suitsule kuhugi alla.

Kirjutan täna õhtul edasi ja postitan jälle homme tööl.

1 comment: