Monday, February 22, 2010

Reede, 19 veebruar

Viimased kaks päeva oleme Eltern.de lehekülge lokaalselt testinud ja vigasid otsinud. Foorum oli üpris katki ning väga palju linke viitasid preisbock.de’le veel. Eltern on Preisbock’i koduleheküljel baseerutud, kuid nendel ei tohiks olla kasutaja jaoks mingit suuremad seost, kui see väike logo lehekülje üleval ning võibolla kuskil, kus preisbock’i mainitakse. Igasuguseid väiksemaid pisiasju oli ka see leht täis – näiteks see, et Internet Exploreris otsingu kast ja nupp üksteise all olid, kuid tegelikult pidid kõrvuti olema.

Täna käisin Subways lõunat söömas. Tõsiselt hea söök on seal, aga ka kallis. 4.29€ läks pooliku sandwichi jaoks. See sandwich on küll suur ja täidetud igasuguse kraamiga ning kõht jääb ka enamvähem rahule, kuid mingi 60-70 krooni selliste eest maksta on naeruväärselt kallis. Kui kõik komponendid ise osta poest ja kokku panna, siis ma ei imesta, kui ühe sandwichi hind üle 10 krooni ei ulatu.

Mingist putkast ostetud döner kebab on 3€ ning sisaldab 1.5-2 korda rohkem kraami. Selle maitse on piisavalt hea, et ka Eestis oleks selline hind juba aktsepteeritav. Näiteks Siriusest osta burger võib mingi 30 krooni maksma minna. Võrreldes döner kebab’iga, mis siin kokku pannakse, on see häbematult kõrge hind, sest ega Siriuse bürgeris eriti rohkemat pole, kui mingi kapsasalat, pihv ja kaste. Döner Kebabis on igasugust kraami sees, näiteks tomatid, marineeritud kurk, sibul, salatilehed, punast kapsast, paprikat ning kuni kolme sorti kastet ning valikuliselt saab ka ekstravürtsiseks teha. Subways on veel huvitavamalt pandud oliive ja mingit teist tumedat vilja juurde.

Tegin täna lisaks natuke häält nende koodi kohta. XHTML on neid põhiliselt ühilduv, välja arvatud mõned imelikud kohad. Probleem on lihtsalt selles, et see kood on neil korduvalt kasutut kraami täis. Nendel on seal näiteks põhiline nupp ostmise nupp („Kaufen!“) ning nupu jaoks ju eriti rohkemat ei tohiks vaja minna, kui üks element, näiteks A (hüperlingi tag). Selle asemel on neil see esiteks DIV’i sees, siis tuleb neil A, siis IMG ja seejärel veel kaks BR’i. Samuti ei kasuta nad eriti loendeid. Üleval on neil põhilingid ning üldiselt menüü jaoks eriti rohkemat ei ole vaja, kui struktuur UL – LI – A, ehk unordered list tag, list item tag ning siis link tag. Selle asemel on neil alguses wrap DIV, siis DIV iga lingi jaoks, siis SPAN ning siis A. Ehk kolme loogilise elemendi asemel neli täiesti sisutut elementi.

Ma tegin häält ainult juhendaja poole, sest ma ei teadnud, kes sellega neil tegeleb. Juhendaja mainis siis, et suunab mind järgmine nädal nende juurde, kes html koodiga seal tegelevad ning nendele saan ma siis rääkida sellest, kuidas paremini teha.

Täna ma välja ka ei viitsinud minna, teised tulid just natuke aega tagasi kuskilt peolt siia ja nüüd on kell juba 2:40, ehk tehniliselt Laupäev. Homme lähme me pesumajja – seal saab asjad puhtaks ja Wifit.

1 comment: